Ruimte nodig

Wanneer een nieuwe mogelijkheid voor behandeling meer en meer zeker lijkt te worden bespeur ik een enorm gevoel van verdriet in mij. In een oogwenk zie ik alles voorbij flitsen wat er aan therapieën is geweest, de vele intake gesprekken, telkens weer dat proces dat van jou volledige openheid en eerlijkheid nodig heeft. Bij de eerste intake gesprekken was ik aanwezig en zag hoe jij aangepaste versies van een waarheid presenteerde. Mijn respect voor jou als individu is dermate groot dat ik het niet aan mij vond om tijdens dat gesprek jou aan te vullen, hoe moeilijk ook, het zijn jouw keuzes. Als jij besluit een halve waarheid te presenteren dan is dat het beginpunt van jouw nieuw te bewandelen pad. Dat deze dan gebouwd wordt op brokstukken is iets dat jij zelf moet ondervinden.

Soms vraag ik mijzelf af of ik mijzelf daarmee niet een veel te groot offer opleg, want zodra een pad toch niet de juiste bleek te zijn, doodlopend was of jij stapte er simpelweg vanaf dan landde alles weer bij mij.
Het klopt dat dit mijn keuze is geweest, ik heb jaren nodig gehad om je de deur te wijzen. En toen je vervolgens door de aanwezige hulpverlening in de steek gelaten werd was ik het die jou weer een veilige basis bood om op terug te vallen. Misschien is dat fout geweest, heb ik daarmee een probleem mede in stand gehouden. Ik kan echter niet veranderen wie ik ben, ik zie waar hulpverlening tekort schiet, waar ze gaten laten vallen en hoe daardoor mensen verder afglijden. Moet ik dan machteloos toekijken hoe jij daardoor verder afglijdt? Of mag ik mijn liefde laten spreken en proberen je een beetje basis te bieden zodat je vooruit kan?

Mijn verdriet wordt gekleurd door zovele dingen, gebeurtenissen uit het recente verleden met jou, pijnlijke woorden en verwijten, agressie en bedreigingen, liegen en bedriegen, stelen en misbruiken en ook falende hulpverlening. En nu sta je aan de vooravond van wéér een nieuwe kans, en ik…ik gun jou zo dat déze het gaat worden, ik gun mijzelf het dat deze het gaat worden.

Jij hebt ruimte nodig om te werken aan herstellen, mét goede begeleiding.
Ik heb óók ruimte nodig om te herstellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: